Lördagskväll, vintertid och båtbärgning.

25 oktober, 2008 at 23:16 (Åsikter)

Fråga mig inte varför, men idag känner jag inte för att gå ut. Den längsta festkvällen på året, man får en extra timme att studsa runt på och trötta ut sig innan klubbarna stänger, och ändå stannar jag hemma.

Det handlar inte om brist på intresse, inte heller om folkförakt, utan bara en avsky för den fruktansvärda atmosfär som uppstår under en lönehelg. Folk har nyss fått pengar och är ute efter omedelbar tillfredsställelse, utan någon eftertanke. De spenderar sin lön utan att bry sig om huruvida de kan äta gott, eller ens äta, hela månaden ut. De glömmer den ångest de får för att pengarna inte räcker månaden ut. Och de får i många fall en baksmälla som heter duga. Om de bara kunde tänka en gång till.

Istället står människor i långa rader längs bardiskarna, super sig riktigt fulla och tror sig ha haft riktigt kul, även om de inte minns ett dugg dagen efter. För sanningen är att det var inte så kul.

Och jag vägrar fastna i det träsket. Jag har vettigare saker att göra med mitt liv. Även om festkvällen är årets längsta, när man drar tillbaka klockan, och plånboken är sprängfylld.

P.s. Min lördagkväll gick åt till att bärga familjens stora motorbåt som någon lagt till lite slarvigt så den slagit upp ett hål i botten och lagt sig på botten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: