Allianspartierna inte överens.

26 november, 2008 at 15:16 (Politik)

Dagens minst överraskande nyhet är att IPRED-lagen skjuts upp. Uppenbarligen är det allianspartierna som inte kommer överens den här gången. Eller?

Jag skulle satsa på att det är tvärtom, att allianspartierna är alldeles för överens, ingen vill ha lagen men samtidigt så vill inte alliansen visa sig svag – det är deras lagförslag, de trodde på den för ett halvår sedan och att ändra sig är ett tecken på att det inte var genomtänkt.

Hade det varit så att något parti verkligen velat ha lagen så hade alliansen låtit det partiet gå ut och dra debatten. Nu gör ingen det. Med lite tur kommer lagen inte till stånd. Med lite tur inser politikerna att nedladdningen tvingar artister, filmskapare, författare etc att skapa kvalitet istället för kvantitet. Jag vill inte betala SEK 179 för en CD där bara en låt är bra, så om man vill att jag skall köpa cd:n så gör en bra CD. Är filmen bra, då vill jag se den på biograf, eller i värsta fall hemma hos någon med en bra hemmabio. Jag vill inte se filmen i dålig kvalitet på en liten datorskärm utan vettigt ljud.

Nedladdning är för många ett sätt att provsmaka varan utan att betala fullt pris. Visst skapar det ett problem då det handlar om upplevelser och engångsköp eftersom en dålig vara inte blir såld. Har du 12 dåliga låtar på en CD så kunde du sälja den förut då skivans 13:de låt var strålande och gick på radio hela tiden. Nu går det inte längre. Samtidigt visar alla studier på att nedladdning gör folk mer musikintresserade, att nerladdare köper fler skivor och går oftare på bio. Kan det finnas ett sammanhang? Och kan kritiken av nedladdning bero på att kända upphovsrättsmän tidigare kunnat sälja skräp därför att de är kända, en fördel som de förlorar i och med internets framfart?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: