Det är dumt att spela datorspel efter att man varit och fingrat i syltburken.

26 november, 2008 at 10:26 (Politik)

Har ingen berättat för sossarna att man inte skall försöka spela datorspel efter att man nästan fastnat med fingrarna i syltburken? Att kladdet förstör tangentbordet och riskerar att ge en otrevlig upplevelse nästa gång de själva, eller någon annan, skall använda datorn?

Nu har de bestämt sig att denna framtidsbransch, datorspel, skall stödjas. Fråga mig inte vad gott som kommit av andra saker sossarna försökt ge ”stöd” de senaste 30 åren men det här tar nog priset. Istället för att ge en starkt växande och fungerande industri fria händer att fortsätta utvecklas så vill de styra vad som produceras. Ja, egentligen säger de tvärtom, att de skall lyssna på vad företag och spelare säger, och de skall ta dataspelsbranschen på allvar, men samtidigt vill de göra kulturpolitik av dataspelen, och ingen förutom ett antal insnöade kulturpersonligheter tar svensk kulturpolitik på allvar. Och det sista kulturpolitiken gör är att lyssna på konsumenterna.

Dataspelsbranschen är en väldigt liten bransch, trots att den växer. I Stockholm har vi fler hemlösa än anställda på dataspelsföretag och även om vi alla hoppas att det inte skall vara så särskilt länge till så kommer inte dataspelen bli Sveriges nästa huvudnäring.

Jag har aldrig trott att sossarna varit särskilt dumma och kommer inte göra det nu heller. Varje gång de varit och pillat i syltburken så har det varit av ett skäl, att göra ännu en grupp svenskar beroende av deras politik. Jag tror inte att den delen av dataspelsbranschen som kan ge Sverige någon långsiktig ekonomisk vinning behöver sossarnas hjälp, men det skulle inte förvåna mig om att det finns sossar som hoppas att deras logotype en dag kommer stå för det ”goda” i något storsäljande spel i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: