Blir Daniel en bra prins?

26 februari, 2009 at 11:01 (Åsikter, Politik)

DN redovisar här en webenkät där de frågat om hertig Daniel kommer blir en bra prins. Bortsett från teknikaliteter såsom att det inte är säkert att han någonsin blir prins (bara för att man gifter sig med en kronprinsessa så betyder inte det att man blir prins utan bara att han är ”drottninggemål”), så kvarstår två frågor.

80% svarade nej på frågan om hertig Daniel blir en bra prins. Även om det i sig är oviktigt därför att många kan ha röstat nej bara för att de är avundsjuka på att han kommer bli drottninggemål, många kan ha svarat nej därför att de ogillar monarkin och många kan ha svarat nej bara därför att han inte är adlig, så kommer ändå en känsla krypande: Jag vet inte ett dugg om honom. Visst har jag hört skvaller om att han inte har något affärssinne, att han var mobbare en gång i tiden och att han är allmänt otrevlig och dryg mot sina anställda, men det är skvaller och kan lika väl bygga på avundsjuka. Däremot så skulle jag vilja höra skolkamrater, barndomsvänner och annat folk uttala sig och berätta lite om Ockelbos nya hertig. Visst kommer man inte att få höra några smaskiga detaljer eftersom folk kommer skydda den lokala sonen, men det skulle ändå vara spännande att veta lite mer om honom.

Någonting som däremot är betydligt allvarligare är pressens rädsla för att stöta sig med monarkin. Den fråga DN ställer är berättigad eftersom dess läsare är samma personer som i framtiden kommer betala för hertig Daniels uppehälle, men när svaret på frågan blir obekväm så väljer DN att friskriva sig med en mening. ”Resultatet ska inte ses som representativt varken [för] allmänheten och itne heller för internetanvändare eftersom urvalet av de röstande är okontrollerat.” Någon som tror att DN hade skrivit den meningen om 80% hade sagt att de tror hertig Daniel blir en bra prins? Dagligen ser jag webfrågor i olika tidningar, men jag har aldrig tidigare sett en tidning friskriva sig så från det resultat frågan gett.

Annonser

1 kommentar

  1. ingalill richardsson said,

    Daniel vestling är en svensk vältränad man som lever ett sunt liv Har inte setts drogad av annat än kärleken till prinsessan Viktoria .Sluta upp med att sprätta i sömmarna på honnom. En skötsam man utan skandaler från en liten by i Sverige har lyckats med sitt yrkesliv i Stockholm o till o med kommit in – om slottets portar,vilken bedrift! förstår nialla att han är en fin ung man i sina bästa år? Han är en man som lyser i vimlet av låtsasmänniskor,Fy skäms de med blått blod,En lögn bara det.En svensk man kommer in med svenskt blod i kungahuset .Detta skall väl alla vi svenskar gilla o dessutom vill vi att vår Viktoria ska få den som hon valt PRINSEN FRÅN OCKELBO. lYCKA TILL.
    ÖNSKAR lilla tanten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: