Strävan efter att ha kvar silverskeden i mun.

29 mars, 2009 at 21:51 (Åsikter, Politik)

Nu kommer ”första svaren kring turerna i AMF”, och Wanja Lundby Wedin kämpar för sin fortsatta tid i gräddfilen. Om mindre än en halvtimma (kl 22.00) så har LO kallat till en pressträff och berätta vad som har hänt. För Wanja Lundby Wedin står mycket på spel – en miljon kronor om året – och frågan är om hon kan rädda sin fortsatta karriär som ordförande i LO, trots att hon till SvD säger att det vore ”fegt att avgå”.

DN rapporterar att hennes öde avgörs snart. Självklart kan Wanja Lundby Wedin ha blivit grundlurad, inte därför att någon fört henne bakom ljuset utan snarare därför att hennes kunskaper som undersköterska inte hjälper till i styrelserummet och när hon skall läsa olika finansiella rapporter. Men den girighet hon fortsatt att uppvisa, inte minst när hon beslutade att minska sitt styrelseengagemang (men valde att behålla alla betalda uppdrag), är samma som genomsyrar de övre skikten i socialdemokratin.

Det är som expressen skriver om Ibrahim Baylans nya jobb som partisekreterare. Hans nya jobb är ett krävande heltidsjobb, men likt Pär Nuder så ser han till att maximera sin inkomst genom att behålla riksdagsplatsen. Från Socialdemokraterna får han 50.500 kronor i månaden, en summa han uppenbarligen inte tycker är nog då han samtidigt lyfter 54.000 kronor på en bisyssla – som representant för det svenska folket i riksdagen. För likt Per Nuder som satt hemma och skrev sin bok och därför inte hade tid med arbetet i riksdagen, så kan man knappt förvänta att Baylan har tid för sitt riksdagsarbete nu när han jobbar heltid med att vara partisekreterare i Sveriges största parti. Speciellt om småbarnspappan Baylan skall kunna träffa sin familj.

Å andra sidan är det inte en överraskning att riksdagen ses som en extra inkomstkälla. Marita Ulvskog arvoderades av riksdagen när hon var partisekreterare, och sen valet 2006 lyckades hon bara delta i 3 riksdagsdebatter.

Men LO-ordföranden sitter säkert. Som vanligt kommer ingen våga kritisera henne av rädsla för att verka illojal mot rörelsen, och Mona Sahlin med sina skandaler i bagaget har valt att stödja henne. Än så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: