Det finns ju Spotify – Hur Fredrik Reinfeldt visar att han inte kan något om nedladdning

21 maj, 2009 at 14:44 (Politik)

Moderaterna rasar i opinionsmätningar inför EU-valet. Vinnare är Socialdemokraterna och Piratpartiet. Oväntat? Absolut inte.

Jag tror den underliggande anledningen stavas fildelning. Under den TV-sända partiledardebatten inför EU-valet så togs frågan upp, och en annars blek Mona Sahlin gjorde allting rätt. Samtidigt plockade Fredrik Reinfeldt fram den okunskap och ignorans för problemet som alliansregeringen visat tidigare, vilket lär ha gett flera tittare en otrevlig flashback från IPRED- och FRA-debatterna.

Man kan undra om det är en övertro på sin egen popularitet och politiska förmåga grundad i det senaste halvårets omsvängning i opinionen, eller om det bara är ett fåfängt försök att försvara sin tidigare ståndpunkt och personliga ära, men Fredrik Reinfeldts kommentar att det finns en balansering i lagstiftningen som gör skillnad på enskild nedladdning och i större skala var bara dumdristig. När allmänheten ser hur lagarna tillämpas mot småskalig nedladdning, så påminner kommentaren oss om ett brutet vallöfte (minns någon kommenteran ”vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”?), och vips så framstår Reinfeldt som en lögnare.

Då klarar Mona Sahlin det hela betydligt bättre när hon utlovar en översyn av lagstiftningen, utan att lova något mer.

Och snälla Fredrik Reinfeldt, ha koll på vad du pratar om innan du uttalar dig. Många av de jag känner som laddar ner illegalt har redan Spotify, men Spotify är inte lösningen på problemet med nedladdning av upphovsrättsskyddat material därför att programmet kräver konstant tillgång till internet, något som de flesta (eller alla) små musikspelare saknar.

2 kommentarer

  1. Anders @ ungsvensk.se said,

    Vad oväntat att medierna tiger ihjäl Sverigedemokraterna i EU-valet…

  2. Charlie said,

    …på samma sätt som Feministiskt Initiativ och Junilistan tigs ihjäl? Det är svårt att hålla koll på mer än ett nytt parti, och det här valet är det piratpartiet som är den starkast lysande stjärnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: