Drömliv inget man får utan något man arbetar sig till. Och första steget är idag.

15 oktober, 2009 at 16:41 (Humor)

Ditt nya drömliv kan börja – idag. I alla fall om du slutar att dagdrömma, går in på studera.nu och anmäler dig till din drömutbildning. Visst finns svårigheter som att bestämma var man vill plugga, när man väl bestämt vad, men det finns hjälp för det med.

Inte för att jag håller med undersökningen, men det kan bero på att varken Handelshögskolan i Stockholm eller Karolinska Institutet finns med på listan över de bästa universiteten även om de har de bästa utbildningarna inom respektive discipliner.

Enda drömjobbet du inte kan ansöka till är svensk tronarvinge, ett ämbete hertiginnan av Västergötland innehar och sköter till folkets belåtenhet, men däremot kan du söka UD:s diplomatprogram där även hon skolats och satsa på en karriär inom statsmakten. Dock finns det en risk att ditt bröllop inte tv-sänds, även om du gifter dig med en från de ofrälse stånden. Men det är smällar man får ta i livet.

Och oavsett vart du vill, så har du många år levandes på nudlar innan du nått dit. Men vad är några fattiga år som student, mot alla världens möjligheter om nyutexaminerad?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: