Dubbelmoral sa Bill. Dubbelmoral sa Bull. Hur de rödgröna förfasar sig över att alliansen gör precis vad de rödgröna alltid har gjort.

2 december, 2009 at 23:23 (Politik)

De rödgröna rasar över alliansregeringens beslut att bara skicka två representanter från Sveriges riksdag till klimatmötet i Köpenhamn. Dessa två representanter delas upp mellan de två blocken och således får de rödgröna bara en representant för Sverige där. Då Socialdemokraterna känner att de måste ha en plats blir det rödgröna blockets främsta miljöförespråkare utan vilket retat upp den rödgröna konstellationens samtliga tre partier.

Minskningen från fyra till två representanter från riksdagen kan mycket väl vara en medveten strategi för att skapa en konflikt i det rödgröna samarbetet. Både Socialdemokraterna och Miljöpartiet har strävat efter att ta politiska poäng i miljödebatten och avsaknaden av representation på klimatmötet minskar den mediala exponeringen avsevärt. Däremot hade regeringen nog aldrig kunnat drömma om att de två partierna skulle ta en öppen konfrontation i frågan.

För visst hade kritiken kunnat fungera om det inte vore för vem det kommer ifrån. Det kan vara en svaghet för Sverige att man endast har med en person från den politiska oppositionen, men Socialdemokraternas representant Anders Ygeman är inte rätt person att framföra kritiken eftersom den svenska delegationen vid ett flertal tillfällen mellan 1999 och 2004 inte innehöll en enda företrädare för oppositionen då hans parti styrde. Dessutom styrde de med stöd av Miljöpartiet som redan då leddes av Maria Wetterstrand, och som således åtminstone indirekt varit med och stängt ute oppositionen. Kritiken riskerar således att slå tillbaka mot avsändarna, då de helt öppet kritiserar sin egen politik när den drabbar dem själva.

Dubbelmoral. Finns inget annat ord för den rödgröna reaktionen.

Sen får man ge media en eloge för att alltid hitta konstiga vinklar. Att en praktikant vid den svenska ambassaden i Köpenhamn får följa med på mötet kan ha att göra med att det finns arbetsuppgifter som behöver utföras och som inte, låt säga, Maria Wetterstrand skulle ”nedlåta” sig att göra. Typ logistik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: