Hade Mona Sahlin varit statsminister idag så hade Sverige inte kunnat hjälpa jordbävningsoffren på Haiti.

19 januari, 2010 at 11:54 (Uncategorized)

Om Aftonbladet frågar huruvida en handling riskerar att påverka ditt anseende negativt så bör du inte svara att ”det är ingen som kommer få reda på det här.” Det är bara ren idioti. Fast förstås, han är socialdemokrat så vem bli förvånad.

Väldigt många tycker likt jag att vi bör hjälpa jordbävningsoffren i Haiti, men hade vi haft en rödgrön regering så hade vi aldrig haft resurser att transportera hjälpen. Spännande tanke.

Fast jag tänker inte försöka ta några politiska poänger på katastrofen, det är för enkelt, utan väljer att citera Johan Ingerö.

”De [den rödgröna röran] säger nej till kärnkraft och kräver utsläppsminsksningar samtidigt som de tar för givet att det ska vara varmt och mysigt hemma, även på vintern. De säger nej till bilvägar och bekämpar bilismen med tullar – men kastar pengar efter konkursmässiga bilföretag för att rädda några jobb. De vill undsätta varje nödställd nation i världen, men motsätter sig inköp av den utrustning som krävs för att göra just det.”

Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Hade Mona Sahlin varit statsminister idag, oavsett vem som varit försvarsminister, så hade Sverige inte kunnat skicka någon hjälp eftersom de rödgröna inte ville låta militären köpa in transportplan.

1 kommentar

  1. Zlatan said,

    Skön blogg 🙂 Keep it up – kampen mot idiotin måste fortsätta!!

    Bra jobbat !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: