Nej Elisabeth, Mona Sahlins väska blev inte ett diskussionsämne pga att hon är en kvinna utan därför att Sveriges största parti och hela oppositionen saknar en politik som man annars kan prata om.

10 februari, 2010 at 07:04 (Åsikter, Politik)

Elisabeth Höglund måste anses vara en av Sveriges mest framgångsrika journalister. Bortsett från att hon de senaste 40 åren syns i rollen som reporter så har hon även haft ett sextiotal konstutställningar, vunnit SM i cykel och skrivit flera böcker. Dessutom har hon dansat i Let’s Dance och sedan hösten 2009 varit programledare för Förkväll på TV4 vilket vunnit henne titeln som Årets Mappie 2009. Som M-Magasin själva säger, både en seriös nyhetsjournalist och bred underhållare.

Därför är det sorgligt att hon visar en extrem kunskapsbrist när hon försöker försvara Mona Sahlin, en vän sedan 20. Att folk kommenterar Mona Sahlins accessoarer istället för att diskutera antalet dagisplatser, lärarutbildningen, arbetslöshet, elpris och miljöförstöring beror på att man inte kan prata om den politik Mona Sahlin vill föra därför att den inte finns.

Mona Sahlin själv säger att hennes politik inte kommer presenteras förrän i april. Ett aprilskämt månntro? Och därför blir en röd väska ett samtalsämne och skapar en bild av socialdemokrati i kris. Mona Sahlin hånas inte för att hon är kvinna utan därför att hon, som Sveriges näst viktigaste politiker i sin roll av ledare för oppositionen, inte har någon politik.

När det kommer till de politiska frågor Elisabeth Höglund vill diskutera så famlar vänstern lika mycket i mörkret där. Antalet dagisplatser bestäms av kommunen, och det kan inte Mona Sahlin diskutera. Lärarutbildningen har Folkpartiet äntligen tagit tag i, efter åratal av socialdemokratisk misshandel, och numera pratar folk om att lärare faktiskt skall få en vettig utbildning. Arbetslösheten beror på att folk inte tjänar på att ta de arbeten som finns alternativt inte uppmuntras att starta egna företag. Det höga elpriset beror på att vi använder mycket el, och det hade inte varit ett ämne om inte Mona Sahlin varit med att stänga reaktorerna i Barsebäck men nu vill hennes vänner stänga resten av kärnkraftsverken eftersom det höga elpriset uppenbarligen är ett bevis på hur beroende vi är av kärnkraft. Även om kostnaden hade blivit att vi frusit ihjäl. Och miljöförstöring är ett globalt problem, men de rödgröna verkar inte gilla att titta på saker utanför Sveriges gränser. Och återigen förespråkar Mona Sahlin med vänner att kärnkraften skall försvinna, så att vi tvingas använda den otroligt rena kol- och oljekraften. Smart.

Nej du Elisabeth, jag må vara man men min kritik mot din krönika och ditt försvar för din vän Mona Sahlin beror inte på det utan snarare att det var idiotiskt. Ingenting annat. För övrigt tycker jag att du är en av de bättre på Förkväll, även om hela programmet är otroligt segt och tråkigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: