Hallå!?! Var har Socialdemokraterna varit senaste decenniet?

16 augusti, 2010 at 07:46 (Åsikter, Politik)

Socialdemokraterna i Stockholm vill förändra servicen i tunnelbanan. I framtiden skall vi kunna hämta beställda matkassar i spärrarna och hitta barnen i förskolor nära tunnelbanan.

”Din matkasse – beställ mat på nätet, via en mobilapp eller genom att lämna en handlingslista på morgonen på din station. Hämta upp din färdiga matkasse i butikens kylutrymme på väg ut från spärren.”

Spännande? Trodde att vi redan nu kunde få hem maten till dörren och är det inte bättre för barnen om deras förskolor läggs med tanke på barnens möjligheter istället för att ligga nära tunnelbanan? Även om det andra inte hindrar det första så borde barnens villkor ligga i fokus, men om man hittar lägen som är bra för barnen så kan privata företag redan idag lägga förskolor nära tunnelbanan.

För det är privata företag som socialdemokraterna föreslår skall kunna skriva kontrakt med SL och verka i deras lokaler.

Hallå! Var har socialdemokraterna varit de senaste tio åren?

I många stationer finns caféer, småbutiker likt Pressbyrån, kemtvättar med mycket annat. Bibliotek har redan Alliansen byggt i anslutning till tunnelbanan. Vilket gör resten av Socialdemokraternas förslag konstigt. För de föreslår nämligen att  man skall kunna lämna sin tvätt på stationen och få den tvättad under dagen, på samma sätt som de föreslår att man skall kunna parkera vid tunnelbanestationerna. Någon som missat alla de kemtvättar och skyltar för parkeringshus i anslutning till tunnelbanan som redan finns där?

”Ditt bredband – bygg ut bredband i hela kollektivtrafiken så att stockholmarna kan använda sin värdefulla restid till att jobba.”

För att inte tala om det bredband Ilija Batljan och Carin Jämtin vill att SL skall kunna erbjuda alla. Då SL troligtvis vill kunna identifiera alla som använder tjänsten så att de kan begränsa olaglig användning, måste man förutsätta att SL erbjuder bredband som ett abonnemang. Men snälla socialdemokrater, varför måste ni föreslå att SL genom privata aktörer skall erbjuda en teknisk lösning som företagen redan erbjuder?

”Din allt-i-allo – butlerliknande tjänster i kollektivtrafiken för att få hjälp att uträtta ärenden, likt conciergeservice på många större flygplatser.”

Det mest spännande kanske är att Socialdemokraterna vill erbjuda lyxtjänster genom tunnelbanan såsom kollektiv ”butler”. Då fenomenet finns i Stockholm, men inte är särskilt spritt, så måste man undra vem som skall betala? Visserligen sparar det tid, men folk idag verkar inte vilja betala hela kostnaden i alla fall. Vill Socialdemokraterna subventionera något som är många gånger mer riktat till rika människor än RUT som de vill ta bort av just den anledningen?

Nej, antar att RUT blivit ett konstant TUT (TUnnelbanenära Tjänster) i Socialdemokraternas öron så de inte kunnat tänka. Eller är det ett försök att villa bort korten, så de slipper diskutera RUT- och ROT:s avskaffande?

Annonser

1 kommentar

  1. Boman said,

    Inte åker höga sossar T-bana. De åker taxi eller limo på min och din bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: