Mona Sahlin avslöjar: Jag är en produkt av flumskolan.

16 september, 2010 at 00:12 (Åsikter, Politik)

Mona Sahlin säger att flumskolan är ett förnedrande uttryck. Mona Sahlin säger mycket annat också. Bland annat hävdade hon att hon själv var en produkt av flumskolan. Då fick vi i alla fall en förklaring till varför hon är som hon är.

Flumskolan är den skola som lanserats av tidigare generationers Socialdemokrater där fokus inte legat på kunskaper utan på allt det där mjuka runt omkring. Det är en skola som under mantrat att man vill tillvarata alla elevers kreativa sidor sviker stora grupper unga som inte har egen drivkraft eller folk i sin omgivning som ställer krav.

Tidigare idag kommenterade jag den bidragslinje som De rödgröna står för och som Socialdemokraterna symboliserade i sin bidragsfilm angående ungdomsarbetslöshet. Man klagar på att arbetsgivare inte vill ge unga några jobb samtidigt som man visar upp ett antal unga i olika situationer där de uppenbart inte är redo att ta ansvar. Samma problem möter man när man pratar med unga på gator och torg. Alltför många pratar om att de skall ha rätt till ett jobb men alltför få pratar om vad de kan erbjuda en arbetsgivare.

Problemet är att stora grupper unga har svikits av den socialdemokratiska flumskolan. När fokus inte ligger på kunskaper och prestationer så lämnas unga från studieovana miljöer vind för våg. När de unga sedan mött vuxenlivet så står de svarslösa till de krav som plötsligt åläggs dem.

Även jag har formats av den socialdemokratiska flumskolan trots att jag haft det otroligt lätt för mig. Det var endast ett fåtal lärare i min omgivning som vågade ställ krav motsvarande min förmåga och när de gjorde det så skedde det utanför skolans ram. Inom utbildningsväsendets ram gled jag genom grund- och gymnasieskolan utan några större motgångar.

Kunde jag lärt mig mer? Garanterat. Borde någon ha ställt krav på mig? Självklart. Tjänade samhället på att låta mig gå i skolor som inte ställde krav? Definitivt inte.

Jag har tagit några extra år på mig genom Handelshögskolan i Stockholm därför att jag inte var van att studera effektivt samtidigt som det finns en massa kunskap som jag skulle kunna ha använt i framtiden som jag aldrig lärt mig. Summa summarum kommer jag senare ut i arbetslivet, kan mindre och kommer i framtiden ha en sämre inlärningsförmåga. Dessutom till en högre kostnad för samhället.

Men jag skall vara ärlig. Det är inte synd om mig. Jag har inte bara en hög kapacitet utan har även haft en stark och driven familj bakom mig. De det är synd om är alla de som redan från början har det svårt att lära sig och plötsligt inser att det inte är så viktigt att lära sig eller de som hamnar bland studietrötta och aldrig ges möjlighet att ha en kravställare omkring sig som kräver att man pluggar ändå. Det är människorna som verkligen sviks av den socialdemokratiska skolan och de som får möta stängda dörrar och begränsade valmöjligheter i livet. Allt tack vare socialdemokrater likt Mona Sahlin.

Måhända är det bara en grupp människor som verkligen tjänar på den socialdemokratiska flumskolan, och det är barn till höga Socialdemokrater. Genom flumskolans degenererande effekt kombinerat med egna högt ställda krav så minskas konkurrensen om att sitta vid maktens köttgrytor i framtiden.

Annonser

1 kommentar

  1. Hugo said,

    Tragedi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: