Rödgrön panik – När politiken inte räcker kan man alltid söka vinna medgångsväljarna.

16 september, 2010 at 12:21 (Åsikter, Politik)

När de rödgröna själv beställer opinionsmätningar så knappar de in – nu skall det bara skilja 2% mellan blockenmen inte ens företaget som skall ha gjort opinionsmätningen vill känns sig vid resultatet.

Det känns istället som ett desperat försök att undkomma sina tidigare politiska utspel. Av rädsla för att Sverigedemokraterna får inflytande så verkar många osäkra väljare välja en stabil majoritetsregering med Fredrik Reinfeldt framför en instabil minoritetsregering även om de skulle kunna sympatisera med Mona Sahlins rödgröna röra. Dessutom verkar man vilja ge sina valarbetare något slags hopp, så folk inte börjar ge upp när det bara är några dagar kvar av valrörelsen.

För att berätta hur läget egentligen ser ut så kan man titta på United Minds mätning från samma period där Alliansen har 49,8% samtidigt som De rödgröna har 42,3%. Andelen osäkra väljare är 7,3% (ner från 8% innan) samtidigt som Alliansens övertag stärkts något. Men, som Alltid Rött Alltid Rätt konstaterar, det är aldrig kört och det är därför även varje Alliansväljare och Allianssympatisör måste gå ut och se till att vi inte får tillbaka bidragslinjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: