Makten framför allt

5 december, 2014 at 19:42 (Politik)

Det kan låta märkligt, men Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är ungefär lika extrema och vore det inte för makten så hade Socialdemokraterna nog aldrig samarbetat med endera.

Varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna skulle kunna tvinga fram ett gisslantagande av regeringsmakten i de frågor där de skiljer ut sig från värdegemenskapen.

För ett år sedan så tog Stefan Löfven hjälp att de båda för att stoppa delar av Alliansbudgeten, ett agerande som nuvarande finansministern ansåg var helt okej eftersom det inte var oppositionens roll att se till att regeringens budget gick igenom, men efter valet verkar de båda extrempartierna återkommit för att få betalt.

Vänsterpartiet krävde ett förbud för vinster, deras ”enda” existensberättigande om man lyssnade på senaste valrörelsen, och det kunde Stefan Löfven ge utan att blinka bara han fick makten.

När sedan Sverigedemokraterna försökte med samma utpressning, om än för att låta Stefan Löfven behålla makten, så fungerade det inte och man kan bara undra om det var för att Vänsterpartiet inte hade några skulder till Sverigedemokraterna eller om Socialdemokraterna hade agerat annorlunda hade de bara haft råd att hänga av vänstersidan.

Makten framför allt, eller hur Stefan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: